Umývanie zubov

Zubári musia mať veľmi dobre a kvalitne vybavenú svoju ambulanciu. Aby im tam chceli chodiť pacienti, musia sa na vyšerení cítiť veľmi príjemne. Ako tomu docieliť? Zubná technika je drahá a práve pre to je každá návšteva zubára aj nie práve lacnou záležitosťou. Siahnete do vašich peňaženiek celkom hlboko. Na každé zubné vyšetrenie si zoberte aj nejakú hotovosť. Zubná ambulancia musí byť vybavená zubnou technikou. Bez nej by zubár nemohol pracovať. Potrebuje rôzne nástroje, ktorými vám bude pozerať vaše zuby. Nie je to práve príjemné vyšetrenie, ktoré by ste chceli absolvovávať každý deň, no nejako to musíte vydržať.

jazda na kolobežke

Aby ste predišli častým návštevám u vášho zubára, je veľmi dôležité poriadne čistenie. Čistenie zubov môžete vykonávať čo najčastejšie sa vám dá. Avšak najdôležitejšie je umytie si zubov  ráno a aj večer. Cez noc by vám jedlo, ktoré sa vám usadilo v zuboch, poškodilo zuby. Nie je nič horšie ako bolesť zubov. Bolesť zubov spôsobujú rôzne zubné kazy. Zubár vám vie povedať, kde sa zubný kaz nachádza a ako ho dokáže odstrániť. Po odstránení zubného kazu bude musieť zub zaplombovať. Plomba na zube musí byť pevná a presná, aby sa pod ňu nedostalo žiadne jedlo, či iná nečistota. Zuby si musíte umývať. Bez umytia zubov budete musieť navštevovať vášho zubára veľmi často, čo spôsobí, že zrazu nebudete mať dostatok financií na iné potrebné veci.

Vyšetrenie

Na čistenie zubov používajte nielen klasickú zubnú kefku. Veľmi rozšírenou sa stala práve elektrická zubná kefka. Môžete si ju zakúpiť ako okrúhlu alebo sonickú. Sonická elektrická kefka je jemnejšou alternatívou. Ja mám radšej okrúhlu elektrickú zubnú kefku. Rýchlejšie vám poriadne umyje zuby. No, nezabúdajte na medzizubné priestory. Medzizubné priestory si vyčistite medzizubnými kefkami a pri dokončení čistenia použite zubnú niť. Tá sa dostane aj tam, kde ste sa s kefkou nedostali. Je to perfektné riešenie, aby ste vaše zuby mali neustále pekné a žiarivé, ako v reklame na žuvačku.